woensdag 23 maart 2016

Gehaakt colbert (2 van 3)



Op verzoek deze publicatie aangepast. Dank voor je tip Jeaney. Ik  wist niet dat er  belangstelling voor dit patroon was. 

In deze blog vind je een uitgeschreven patroon van de gebruikte steken en van de bijgevoegde schema's, met een eigen invulling.

Het patroon en steken verhouding van het vest vind je in mijn volgende blogje gepubliceert op 26 maart 2016. Gehaakt colbert (3).
http://cubyluna.blogspot.com/2016/03/gehaakt-colbert-3.html

Deel 1 vind je hier https://cubyluna.blogspot.com/2016/03/gehaakt-colbert-1.html


Voor het achterpand haak je losjes een ketting van 101 lossen met haaknaald 4. = 56 cm.  Voor een voorpand haak je een kettibg van 55 lossen en voor een mouw 35. Het is handig om toch mijn volgende blog te lezen. 


Gebruikte steken
V-steek: stokje, 3 lossen, stokje in dezelfde steek
CLst: Cluster van stokjes, stokje in de aangegeven LB haken, maar zonder de laatste doorhaling, dan nog een stokje in dezelfde steek ook zonder de laatste doorhaling, nog een keertje, dan omslaan en door alle lussen halen.
Begin CL: stokje in de 3 lossen van de vorige toer, 2 stokjes zonder laatste doorhaling in de LB.
StSAM - stokje haken zonder de laatste doorhaling, stokje in de volgende steek zonder de laatste doorhaling, omslaan en door alle lussen halen.
Stk: steek
St: stokje
X-LB: een lossen boog met een x-aantal steken
Trst, triple stokje, 3 omslagen.
Dst: dubbel stokje
Hst: half stokje
V: vaste
LB: losse boogje, het getal geeft het aantal lossen aan.


De boorden van de mouwen en het voor en achterpand zijn geïnspireerd op de rand van het schema hieronder.



Patroon A
Toer A 1: 3 begin lossen, 1 steek overslaan, st in de volgende 8 steken, v-steek in de volgende steek, st in de volgende 8 steken, 3 steken overslaan, st in de volgende 8 steken, v- steek 8 stokjes, .... Enzovoort tot eind. Eindig met 1 steek overslaan, stokje in de laatste steek
Toer A2: 3 begin lossen, 2 stk overslaan,  *st in de volgende 7 stk, in de 3-LB ( 2 st, 3 l, 2 st), st in de volgende 7 st, 4 st over slaan* herhaal ** zoveel als nodig. Eindig met 2 stk overslaan en st in de 3 e losse van de begin lossen.
Herhaal toer 2 totdat je de gewenste lengte hebt.
A 3: 4 lossen, 1 stk overslaan, trst in de volgende steek, Dst in de volgende 2 st , st in de volgende 2 stk, hst in de volgende 2 stk, 1 v in de volgende stk,  *2 v in de LB, v in de volgende stk, 2xhst, 2 x st, 2xdst, trstSaM, (trst zonder de laatste doorhaal 2 stk overslaan, trst zonder de laatste doorhaal)., 2xdst, 2x Dst, 2x st, 2x hst, v * herhaal ** zoveel als nodig, eindig met 1 st overslaan en trst in de laatste steek.

Patroon B: ( zie schema bij A)
Werk onderste boven draaien met de goede kant naar je toe.
B 1: 2 begin lossen, stk overslaan, hst in de volgende 2 stk, st in de volgende 2 stk, Dst in de volgende 2 stk,*  trst in de volgende stk, 2 stk overslaan, trst in de volgende stk, 2x Dst, 2x st, 2x hst, v, v in de LB, v in de volgende stk, 2x hst, 2x st, 2x Dst * herhaal
B 2: op alle steken een v haken.

Patroon c


C 1: st op iedere steek
C 2: 4 begin lossen = st+l, steek overslaan* st, l, stk overslaan* herhaal tot eind
C 3: 3 lossen * in de 1-LB, CLst, 1 l* herhaal tot eind
C 4: 3 lossen en beginCLst*1 l, CLst in de volgende 1-LB * herhaal tot eind
Herhaal de toeren 1 t/m 4 tot de gewenste lengte


Geen opmerkingen:

Een reactie posten