vrijdag 19 september 2014

Rozentuin tas ( deel 2)

Rozentuin tas (Deel 2)







Blad (Maak er 7 of zoveel als je wilt)
Ik vind het blad dat bij dit patroon hoort niet mooi. Daarom heb ik een ander blad gemaakt. Hieronder tref je in cursief het patroon van het origineel aan.

Begin met een ketting van 15 lossen
1 vaste in de tweede losse; half stokje; 2 stokjes; 5 dubbele stokjes; 2 stokjes, 2 halve stokjes, in de laatste losse van de ketting 1 half stokje 2 lossen half stokje. Ga naar de andere kant van de ketting; 2 maal een half stokje; 2 stokjes;; 5 maal een dubbelstokje; 2 stokjes; half stokje; vaste en keer met een losse

Toer 2 :1 vaste; halfstokje;2 stokjes; 5 dubbele stokjes; 2 stokjes; 2 halve stokjes ( 2 halve stokjes+vaste+2 halve stokjes) in de boog; 2 halve stokjes; 2 stokjes; 5 dubbele stokjes; 2 stokjes; half stokje; vaste; sluit met een halve vaste

Begin met een ketting van 10 lossen
Toer 1: vaste in de 2e losse van de ketting; half stokje in de volgende losse; stokje in de volgende 5 lossen; half stokje in de volgende losse. Ga naar de andere kant van de ketting. Half stokje in de 1 losse; 1stokjes in de volgende 5 lossenhalf stokje in de volgende losse; vaste in de volgende losse. In totaal 21 steken.

Toer 2: 1 losse; vaste in de vaste van de vorige toer; half stokje in het halve sokje; stokjes in de volgende 5 stokjes; halve stokjes in de volgende 3 halve stokjes;  stokjes in de  volgende stokjes; halve stokjes in de volgende 3 stokjes; 1 stokje in de volgende 5 steken; half stokje in het halve stokje; vaste in de vaste. In totaal 25 steken.

Toer 3: 1 losse; vasten in de volgende 12 steken; 3 vasten in de volgende 3 steken ; vaste in de volgende 12steken. In totaal 27 steken. Afhechten en een lange draad laten zitten voor het opnaaien op de tas.

Krullen (maak er 6 of zoveel als je wilt)
Begin met een ketting van 30 lossen
Toer 1: 2 stokjes in de 4e losse= het eerste stokje; stokjes in elke volgende lossen; In totaal 81 stokjes. Afhechten en een lange draad laten zitten voor het opnaaien op de tas.

Grote Roos (maak er 5 (8) of zoveel als je wilt)

Ook de roos vind ik niet zo mooi. Begin met een ketting van 11 lossen.
Toer 1: 1 stokje in de vierde losse van de ketting; twee lossen; 1 stokje in de losse van het vorige stokje * 2 lossen; 1 stokje in het derde gaatje, 2 lossen; 1 stokje bij het vorige stokje in* herhaal  tot het einde. Er blijft 1 losse over van de ketting en hier haak je 1 stokje in.

Toer 2: Bij deze toer haak je door de bogen van de vorige toer.
Drie lossen * 2 stokjes; twee lossen; en 2 stokjes in dezelfde boog;2 lossen * herhaal je eindigt weer met een enkel stokje aan het eind van de toer.

Toer 3: Nu ga je alle boogjes/openingen van de vorige toer vol haken. * 3 lossen, 8 dubbele stokjes; 3 lossen; vaste tussen de twee stokjes van de vorige toer; 3 lossen* Herhaal 6 keer; * 8 stokjes; 2 lossen; vaste tussen de twee stokjes van de vorige toer; 2 lossen* In het laatste boogje haak je 12 halve stokjes. Eindig met een halve vaste.
Afhechten en een lange draad laten zitten voor het opnaaien op de tas


Begin met een ketting van 15 lossen
3-dubbel stokje: maak 3 omslagen om de haaknaald, haal de haak door de steek= 5 lussen op de haaknaald. Maak een omslag door de haak en haal deze steeds door 2 lussen.

Toer 1: 4 3-dubbele stokjes in de 5e losse; eerste vier lossen zijn het eerste 3-dubbele stokje; Verder in elke losse een 5  3-dubbele stokjes; in totaal 55 3-dubbele stokjes.

Toer 2: 3 lossen = het eerste stokje+ 1 stokje in de eerste steek; 2 stokjes in elke volgende 19 steken; half stokjein de volgende steek; vasten in de overgebleven steken. In totaal 75 steken. Afhechten en een lange draad laten zitten voor het opnaaien op de tas.

Kleine Roos (maak er 4 of zoveel als je wilt)

Begin met een ketting van 17 lossen
Toer 1 * 2 stokjes; twee lossen; en 2 stokjes in de vierde losse; 2 lossen ; 2 stokjes in het derde gaatje; 2 lossen en in het zelfde derde gaatje 2 stokjes* herhaal je eindigt weer met een enkel stokje aan het eind van de toer. Je krijgt een V-Steek

Toer 2: 3 lossen * 8 stokjes; 2 lossen; vaste tussen de 2 stokjes van de vorige toer; 2 lossen; 8 stokjes* herhaal 4keer; dan 8halve stokjes in de boog; 2 lossen ; vaste tussen de stokjes van de vorige toer; 2 lossen* herhaal ; in het laatste gaatje 10 vasten.

Begin met een ketting van 15 lossen Toer 1:  14 dubbele stokjes in de 5e losse; de eerste vier lossen zijn het eerste dubbele stokje.; 5 dubbele stokjes in elke volgende lossen. In totaal 15 dubbele stokjes
Afhechten en een lange draad laten zitten voor het opnaaien van de tas.

Afwerking
Handgrepen: naai de einden van één greep aan de bovenkant van de voorkant van de tas vast. Ongeveer 12,7 cm vanaf de zijkant.

Rozen, bladeren en krullen opnaaien
Rol de rozen op in spiralen en naai de onderkanten aan elkaar, terwijl je de roos in vorm vouwt en houdt. Plaats alles naar smaak aan de bovenkant van de voorkant of kijk naar de foto.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten